Alles over Kattenvoeders

Profiel testteam van de Moeshoek

 

 

 

 

Smaak: zwaar verwend en als gevolg daarvan zeer kieskeurig. Niet alle teamleden lusten rauw vlees.

Verdraaglijkheid: bij enkele teamleden zijn maag en darmen soms wat gevoelig.

Leeftijdsopbouw: geboortedata oplopend van juli 2001 tot november 2009.

Ras: allen Noorse boskat.

Even voorstellen

Porcelina

De jongste telg van het testteam: Porcelina.
Zij lust alles vooral als het rauw is. Dat is haar niet af te zien, ze is (nog) graatmager.
Geboortedatum: 17 november 2009. Porcelina vormt vanaf maart 2010 onderdeel uit van dit testteam.

Vervolgens voormalig lid van dit testteam: Tommie. Tommie is erg standvastig als het gaat om voer. Bij aanvang van het testen hield hij maar van één merk droge brokjes: CaroCat Vis met rijst. Met blikvoer was hij niet zo te verblijden, behalve met de zakjes van Natures Menu. Een paar hapjes bliefde hij daar wel van. Maar waar hij altijd voor te porren is en was: VLEESJES! En vleesjes zijn dan het liefst rauwe
biefstuk, tartaar, kip, kalkoen, gehakt, lam, ree en noem maar op.

Geboortedatum: 8 augustus 2007. Tommie was lid van dit testteam tot januari 2009; daarna is hij verhuisd naar Wommels.

Dan is er Doppie, de vader van Tommie. Doppie lust eigenlijk alles. Hij is ook veel te dik. Wel had hij voorkeur bij aanvang van het testen: hij was een echte Royal Canin-fan. Welke soort doet er dan niet zo toe. Doppie heeft wat gevoelige darmen en door zijn schrokken wil zijn maag af en toe ook wel eens protesteren als er ineens teveel naar binnen is gewerkt.

Geboortedatum: 17 april 2006.

 

De volgende in de rij is Mugje. Mugje is de moeder van Doppie en de oma van Tommie. Mugje lust net als haar zoon veel, maar alles met mate (daarom is ze niet te dik). Nooit schrokken, gewoon steeds weer opnieuw aan de dis aanschuiven en verder eten is haar devies.

Geboortedatum: 16 december 2004.

Dan hebben we Mijntje. Mijntje heeft een geschiedenis van dikke darm ontsteking, maar daar is tegenwoordig helemaal niets meer van te merken. Mijntje is bijzonder gek op rauw vlees (bij voorkeur rood vlees) en op gekookte vis. Kwa harde brokken gaat de voorkeur uit naar de visvarianten. Blikvoer eet ze eigenlijk niet graag, enkel als het gaat om puur gekookt vlees.

Geboortedatum: 9 augustus 2006.

Scar is de volgende, die valt niet zo erg op. In het algemeen, maar ook niet kwa eetgedrag. Wel is er één ding zeker: ze lust geen rauw vlees (met uitzondering als Mugje kittens heeft, dan eet ze Carnibest eend alsof ze nooit anders heeft gedaan). Voor de rest eet ze overal wel van mee, zowel van droog- als natvoer. Gekookte vis is ook ok.

Geboortedatum: 19 mei 2003.

Daarna komt Yasur. Yasur toont zich nooit echt gretig als het gaat om voer. Toch staat hij er altijd wel bij als er iets nieuws te proeven is en is hij ook één van de laatsten die weer van vandaan gaat. Van rauw vlees houdt hij niet. Wel van toetjes!

Als laatste in de rij: Sauterne. Sauterne houdt vooral van gekookte vis of rauw en gekookt vlees. Maar harde brokjes eet ze ook, het liefst als ze uit vis zijn gemaakt.

 

En samen vormen zij:

2 Responses to "Testteam 1"

  1. […] Testteam 1 […]

  2. […] Testteam 1 […]

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Copyright © 2009 Alles over Kattenvoeders. Theme by THAT Agency powered by WordPress.