Alles over Kattenvoeders

Forel

Posted on juni 11th, 2008 by kattenvoeders

Forel

Een tijdje geleden waren er aluminium schalen met 5 forellen uit de diepvries te koop bij de supermarkt in het dorp even verderop. Compleet met een zakje kruiden erbij. Dat leek Rob (mijn man) wel wat, dus kochten we een schaal die de diepvries in ging.

Gisteren was het dan zover dat het geheel werd ontdooid en als maaltijd voor onszelf werd klaargemaakt. Gewoon in de schaal met kruiden erover, niets voor onze receptensite dus.

De ingrediënten
Gecultiveerde forel (Oncorhynchus mykiss) uit Turkije.

De substantie
Omdat sommige soorten rauwe vis thiaminase bevatten die vitamine B afbreken, en ik niet goed weet welke, verhit ik altijd alle vis voordat de katten het krijgen. Gekookt, gegrild of uit de oven is het een malse vis die gemakkelijk van de graat af te schuiven is, en daarmee een veilig stukje vis is.

Analyse (per 100 gram)

ruw eiwit 22 g
ruw vet 4 g
koolhydraten 0 g

 

 

energiewaarde: 1240 Kcal/kg  

Mijntje lust de rauwe forel ook wel!

 


De smaak
Rauw hadden Mijntje en Doppie deze vis ook wel gelust. Maar zoals eerder vermeld, daar doen wij hier niet aan. Dus werd de vis schoongespoeld, ingewreven met de bijgeleverde kruiden en wat olie, en in de oven gegaard. En daarna was het smullen voor onszelf én voor alle 7 katten. Dit blijkt een heel smakelijk visje, dat vonden we zelf ook.

De spijsvertering
De katten hadden nergens last van, waarschijnlijk door de geringe hoeveelheid die ze aten. Maar ik… het is nu de tweede keer dat ik forel eet, dit bleek beide keren duidelijk niet goed voor mijn darmen te zijn. De rit naar mijn werk vanochtend was geen pretje, ik redde het toilet maar net.
Rob, die beide keren 1 forel meer at dan ik had nergens last van dus het ligt waarschijnlijk aan mij.

De prijs
Deze diepvriesschotel kostte ons € 5,50. Vers kost een kilo forel gemiddeld € 8,50.

Producent
Trawlic, gekocht bij de Lidl. Maar uiteraard is forel ook bij vishandels verkrijgbaar.

 
 

Maar ook Doppie zou het liefst de rauwe vis hebben gegeten

Conclusie van het ‘testteam’
Heerlijk visje dat gekookt prima van de graat is te krijgen, en tot een veilig hapje voor de katten kan worden gemaakt. De ‘gewone’ forel is niet bij elke supermarkt te verkrijgen (daar tref je meestal de regenboogforel die een zalmsmaak heeft die onze katten niet zo waarderen). Maar bij de goed gesorteerde vishandel zijn forellen makkelijk te verkrijgen.

 
 
 

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie, Tommie en Marie-Angelique). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

 

 

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Copyright © 2009 Alles over Kattenvoeders. Theme by THAT Agency powered by WordPress.