Alles over Kattenvoeders

Lamspensstaafjes

Posted on juni 9th, 2008 by kattenvoeders

LamspensstaafjesEigenlijk niet echt een kattensnack, lamspens. Dit ging ons testteam toch ook wel een beetje te ver.
Maar Sauterne is er al vanaf haar kittentijd verzot op en ook Tommie wil nog wel eens een stukje meepikken. De de rest gaat er hooguit mee aan de haal om mee te spelen, waarna zo’n staafje al snel in de bek van de hond is verdwenen.

 

De ingrediënten
Repen gedroogde lamspens.

 

De substantie
Ruwe, bijna borstelige staafjes van een vrij lichte kleur (vergeleken bij runderpens). De mooie verse staafjes zijn taai en prima geschikt ‘om de tanden mee te poetsen’, de oudere zijn droog en breken makkelijker.

 Sauterne eet een lamspensstaafje

De geur
Echt lekker ruikt deze snack niet, een vrij gefermenteerde geur.

 

De smaak
Niet erg populair bij het testteam. Alleen Sauterne is superenthousiast en kent precies het geluid van het zakje waar het in bewaard wordt. Tommie eet ook wel eens wat mee, maar echt heel lekker lijkt hij het niet te vinden.

 

De prijs
Per 500 gram gemiddeld € 6,50.

 

Producent
Deze snack is vrij gemakkelijk verkrijgbaar bij dierenwinkels onder verschillende merknamen (en ook als merkloze snack).

 

Conclusie van het ‘testteam’
Deze hondensnack wordt weinig gewaardeerd door het overgrote deel van het testteam. Sauterne die er bezeten op is, mag gerust als uitzondering worden beschouwd.

  

 

 

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie, Tommie en Marie-Angelique). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Copyright © 2009 Alles over Kattenvoeders. Theme by THAT Agency powered by WordPress.