Alles over Kattenvoeders

Carnello Kattenspaghetti

Posted on oktober 25th, 2009 by kattenvoeders

Carnello Katzenspaghetti

Deze kattensnack bestelde ik bij Zooplus. Dit is een snack die je in de eerste plaats niet zou verzinnen voor katten, is mijn mening. Carnello Kattenspaghetti zijn luchtgedroogde kauwsnoepjes uit zorgvuldig geselecteerde varkensdarmen zonder verdere toevoegingen. Volgens de producent versterkt het de kauwspieren, reinigt het gebit en verbetert het de spijsvertering. En daarom leek het me prima geschikt voor onze Doppie, waarbij de darmen een aandachtspunt blijven. 
En ja hoor, kijk maar op de foto rechts, ik kreeg geen kans om het product te fotograferen zonder zijn grijpgrage pootjes er bij op te krijgen. Het bleek op voorhand al een succes!

De ingrediënten
Gedroogde varkensdarm.

Analyse
eiwitten: 54,87%,  vetten: 32,61%;  ruwe vezels: 1,08%; ruwe as: 3,78%

De substantie
Gedroogde peesjes om te zien. Stukjes van zo’n 2 cm lang en een halve centimeter doorsnee.

Carnello Katzenspaghetti

Carnello Katzenspaghetti

De geur
Echt lekker voor mensen ruikt deze snack niet, een vrij gefermenteerde geur.

De smaak
Doppie is er inderdaad helemaal weg van, het kauwen gaat met veel hoofdbewegingen samen en dat overstijgt mijn fotokunsten nog steeds (vandaar geen fotomateriaal als bewijs).

De prijs
Voor een verpakking van 30 gram betaal je bij Zooplus € 2,29.

Producent
Carnello

Conclusie van het ‘testteam’
Dit is een snack die door honden zeer gewaardeerd zal zijn, maar een uitdaging is voor katten. Een stinkende gedroogde snack, die lijkt op de grote gedroogde pezen die je voor honden kan kopen. Zelfs Sauterne die haar pootje niet omdraait voor een pensstaafje, lustte deze snack niet. Maar Doppie, Doppie is er zo wild op dat hij het zakje zelf wel wilde verscheuren.
Het komt in een hersluitbaar zakje, dus het feit dat het stinkt hoeft geen probleem te zijn. We hebben nu twee zakjes geprobeerd maar de sluiting is niet eenvoudig open te maken, wel makkelijk weer te sluiten. Waarschijnlijk inherent aan de soort sluiting: bij grote lengtes is het hersluiten lastig, bij korte lengtes is het openen lastig.
Goedkoop is deze snack echter niet.

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie en Marie-Angelique). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Copyright © 2009 Alles over Kattenvoeders. Theme by THAT Agency powered by WordPress.