Alles over Kattenvoeders

Prins Special Care

Posted on oktober 3rd, 2009 by kattenvoeders

Prins Special careNa een lange stilte die veroorzaakt is door de verhuizing van een belangrijk lid van ons testteam (Tommie van de Moeshoek), proberen we hier de draad weer op te pakken.

Toen ik in de Dobey te Hengelo (WC Hengelose Es) hondenlijnen aan het bekijken was, kon ik natuurlijk de kattenvoeders niet overslaan. En daar zag ik iets wat ik nog niet eerder tegen was gekomen in dierenwinkels: blikjes Prins Special Care. Een blikvoer met voedingssupplementen  die volgens de fabrikant preventief en probleemoplossend is. Het komt in de variaties tonijn met aloë vera, tonijn met zeewier, kip met rijst en puur kip.
Omdat onze katten geen liefhebbers zijn van rijst en ik mijn twijfels had over zeewier, koos ik voor de tonijn met aloë vera en puur kip.

De supplementen in de blikjes Special Care zijn speciaal ontwikkeld voor katten die een extra ondersteuning nodig hebben in een moeilijke periode. Deze blikjes zijn daarom niet voor dagelijks gebruik bedoeld; eens per week een blikje per kat volstaat.

De verpakking
Klein blikje in de maat van gourmetjes.

De prijs
Ik betaalde 99 eurocent per blikje bij de Dobey in Winkelcentrum Hengelose Es te Hengelo.

Ingrediënten (zoals vermeld op de verpakking)
Tonijn met Aloë Vera: tonijnvlees (46%), Aloë Vera gel (5%), water.
Puur Kip: kippenvlees in eigen vocht (65%), water.

 

Gemiddelde analyse

Ruw eiwit 12%
Ruw vet 0,5%
Ruwe celstof 0,5%
Ruwe as 2,0%
   
   
   
   

 

 

Vitamine A 5.000 IE/kg
Vitamine D3 700 IE/kg
Vitamine E 80 mg/kg
   
   
 
Prins Special Care Puur Kip en Tonijn met Aloe Vera

Prins Special Care Puur Kip en Tonijn met Aloe Vera

 

De substantie
Zowel de tonijn als de kip ogen precies wat je er van verwacht. Het kippenvlees oogt van de borst, de tonijn is blank van kleur en oogt ook heel mager.

De geur
De tonijn ruikt niet overdreven sterk naar tonijn. De kip ruikt verrassend genoeg zoetig; alsof er mango of iets dergelijks door heen zit.

De smaak
Dit blik is in beide smaken verreweg de favoriet van alle geteste blikvoeders. Het was in een mum van tijd op.
 

Producent
Dit voer wordt geproduceerd door Prins. Een Nederlandse producent met een enthousiast en betrokken team van medewerkers.

Prins Special care

Prins Special Care

Conclusie van het ‘testteam’
Het testteam is super enthousiast over dit voer. Het menselijk lid van het team vindt het wel pittig aan de prijs, maar aangezien het niet de bedoeling is om het dagelijks te geven compenseert dat de hoogte van de prijs weer. .

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie en Marie-Angelique). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Copyright © 2009 Alles over Kattenvoeders. Theme by THAT Agency powered by WordPress.