Alles over Kattenvoeders

Pro Plan Light

Posted on april 30th, 2009 by kattenvoeders

ProPlan LightVandaag een voer dat beter geschikt is voor katten die neigen naar overgewicht, om dat maar eens subtiel uit te drukken. Pro Plan Light, een voeding voor katten met licht overgewicht. Het heeft een verlaagd calorie- en vetgehalte (9% versus 16% in de Adult samenstelling), meer onoplosbare vezels en een verhoogd eiwitgehalte (38%) voor het behoud van de ideale lichaamsconditie gedurende gewichtsverlies. Daarnaast bevat het de OPTIRENAL mix, dat de nierfunctie helpt beschermen en het verouderingsproces vertraagt.

Het is verkrijgbaar in natte en droge vorm; wij hebben enkel de droge brokjes getest, een verpakking van 1,5 kilo.

We kregen er bij Zooplus gratis een Pro Plan waterautomaat bij, waar met name Doppie al zeer veel plezier aan heeft beleefd (zie foto onderin dit logje).

De verpakking
Folie verpakking, hersluitbaar met de een druksluiting die afwijkt van alle die we eerder hebben besproken: deze is slechts enkele centimeters lang en sluit daardoor veel makkelijker dan die over de volledige breedte van de verpakking zijn aangebracht. Verkrijgbaar in verpakkingen van 400g, 1,5kg, 3kg en 7,5kg.

Sluiting van Pro Plan Light

De prijs
Ongeveer 15 euro voor een zak van 1,5 kg.

Ingrediënten (zoals vermeld op de verpakking)
Kalkoen (16%), maïsglutenmeel, rijst (14%), sojameel, gedehydreerd gevogelte-eiwit, maïs, tarwe, bietenpulp, tarweglutenmeel, digest, visolie, dierlijk vet (geconserveerd met een mix van tocoferolen), cellulose, gist, gedroogd heel ei, calciumsulfaat, calciumcarbonaat, mineralen, cholinechloride, L-arginine, L-lysine, natriumchloride, DL-methionine.

TOEVOEGINGSMIDDELEN: Koper (als koper (II) sulfaat-pentahydraat): 12 mg/kg, zink (als zinksulfaat): 170 mg/kg, selenium (als natriumseleniet): 0,12 mg/kg. Met in de EG toegestane toevoegingsmiddelen: bètacaroteen, tocoferolrijke extracten van natuurlijke oorsprong, fosforzuur.

ProPlan Light

Gemiddelde analyse

Ruw eiwit 38%
Ruw vet 9,0%
Ruwe celstof 23%
Ruwe as 7,0%
Calcium 1,1%
Fosfor 1,0%
Magnesium 0,1%
Linolzuur min. 1,0%

Vitamine A 21.000 IE/kg
Vitamine D3 1.700 IE/kg
Vitamine E 550 mg/kg
Vitamine C 70 mg/kg
Taurine 1500 mg/kg

ProPlanLight

De substantie
De brokken zijn langwerpig en gemiddeld tot groot.

De geur
Geen opvallende geur.

De smaak
Dit smaakte zo mogelijk nog beter dan de hiervoor besproken voeding, en er werd dan ook door alle katten flink van gegeten..

Producent
Dit voer wordt geproduceerd door Purina.

aanvallen!!!

Conclusie van het ‘testteam’
Het testteam is super enthousiast over dit voer. Het menselijk lid van het team vindt het wel behoorlijk prijzig, het ligt in een hoge prijsklasse. De gratis meegeleverde waterautomaat was om eerlijk te zeggen doorslaggevend voor de aankoop van dit merk.

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie en Marie-Angelique; Tommie logeert tijdelijk elders). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

Animonda Vom Feinsten de Luxe Adult Forel

Posted on april 29th, 2009 by kattenvoeders

Animonda Vom Feinsten Adult ForelleHet is een tijdje stil geweest hier. Dat komt omdat Doppie nu echt op streng dieet zit, en ik dus niet zomaar van alles aan lekkers aan de katten wil voorzetten en hem moet overslaan.

Maar ja, het is wel erg stil hier nu en ondertussen krijgen we nog steeds lekkere proefpakketten toe gestuurd.

Dus gisteren heb ik een ‘zondigdag’ ingelast, en de katten diverse voeders laten proeven.

Vandaag beginnen we met de bespreking van Animonda Vom Feinsten Deluxe Adult met Forel. Een hele mond vol die naam, en dat geldt ook voor de brokken: ze zijn groot van formaat en worden met bekken vol tegelijk naar binnen gewerkt!

Dit is een nieuwe smaak, en zal binnenkort verkrijgbaar zijn.

De verpakking
Folie verpakking, hersluitbaar met de al verschillende keren besproken druksluiting. Binnenkort verkrijgbaar in 250 gram en 1750 gram en 10 kilo bij dierenspeciaalzaken.

De prijs
Helaas ken ik enkel nog de fokkersprijs wanneer ik 30 kilo Animonda tegelijk bestel via de Profi Shop van Animonda (€ 29,50 per zak van 10 kilo). Omdat de forel daarbij even duur is als de gewone Adult variant, verwacht ik dat de prijzen in de handel ongeveer als volgt zullen zijn: € 2,50 (250 gram), € 13,00 (1,75 kg) en € 41,70 (10 kilo).

Ingrediënten (zoals vermeld op de verpakking)
Vleesmeel van gevolgte, rijst, maïs, forelmeel, vet van gevogelte, maïsgluten, lever van gevogelte, visolie, bietenpulp, gist, vezels van haver, gedehydreerd gevogelte-eiwit, mineralen, gedroogde eieren, fructo-oligosacchariden, L-carnitine, extract van de Yucca Schidigera.

Animonda Vom Feisten Adult met ForelGemiddelde analyse

Ruw eiwit 30%
Ruw vet 18,0%
Ruwe celstof 210%
Ruwe as 6,0%
Calcium 0,9%
Fosfor 0,75%
Magnesium 0,08%

 

 

Vitamine A 15.000 IE/kg
Vitamine D3 1.500 IE/kg
Vitamine E 200 mg/kg

Animonda Vom Feinsten Adult met Forel

De substantie
De brokken zijn flink groot, de vorm lijkt op opgevulde achten.

De geur
Gewoon, een geur zoals de betere voeders ruiken, niet specifiek een visgeur ofzo.

De smaak
Die vonden ze verukkelijk! Doppie had zelfs al kans gezien om voordat ik mijn camera gereed had de verpakking flink te perforeren nadat hij eenmaal ervan geproefd had.

Producent
Dit voer wordt geproduceerd door Animonda.

aanvallen!!!

Conclusie van het ‘testteam’
Het testteam is erg enthousiast over dit voer. De prijs ligt wel in een hogere klasse, maar net iets lager dan een voer als Royal Canin. Nadeel is dat het niet overal leverbaar is, en zeker nog niet deze smaak. De verwachting is, dat Zooplus als eerste met dit voer op de Nederlandse markt zal komen.

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie en Marie-Angelique; Tommie logeert tijdelijk elders). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

Perfect Fit Active

Posted on januari 23rd, 2009 by kattenvoeders

Aan de ene kant katten die moeten afvallen, aan de andere kant katten die energiek zijn, wat geef je dan aan voer.

Wij zijn er nog niet uit, er zit niets anders op dan de hoofdmoot voer voor castraten te geven, en hen waarvoor dat nodig is apart af en toe een bakje eiweit- en vetrijk voer te geven.

Een voorbeeld van dat laatste is Perfect Fit Active, met maar liefst een eiwitgehalte van 41%.  Het was een gokje om dit te kopen aangezien het niet de eerste keer zou zijn dat eiwitrijke voeding voor diarree bij onze katten zorgde. Dus kocht ik om te proberen een zakje van 250 gram.

De verpakking
Folie verpakking, hersluitbaar met de al verschillende keren besproken druksluiting. Verkrijgbaar in 190 gram en 750 gram, gewoon bij de supermarkt.

Perfect Fit Active


De prijs
Per 190 gram ongeveer € 1,24 en per 750 gram ongeveer € 4,20.

Ingrediënten (zoals vermeld op de verpakking)
Gedehydrateerde vetarme kipproteïnen (min. 24%), Maïsglutenmeel, Maïsbloem, Dierlijke vetten, Rijstproteïnen, Volledige maïs, Sojameel, Gedehydrateerde vetarme varkensproteïnen, Rijst, Gehydroliseerde dierlijke proteïnen, Gedroogde bietenpulp, Natriumchloride, Gedehydrateerde dierlijke proteïnen, Kaliumchloride, Goudsbloemmeel.

analyse

vitaminen

De substantie
De brokken zijn vrij groot, driehoekig van vorm.


Perfect Fit Active
De geur
Niet echt een geur waar ik iets opvallends van kan zeggen.


De smaak
Het testteam is erg enthousiast.

De spijsvertering
Yasur die eigenlijk alles verdragen kan, was de volgende dag vreselijk aan de diarree. Maar de rest van het testteam heeft dit voer prima verdragen.

Producent
Dit voer wordt geproduceerd door Mars Inc.
Klik hier voor de website van Perfect Fit.

Doppie is op dieet, maar och wat vindt hij deze brokken lekker...

Conclusie van het ‘testteam’
Het feit dat je dit voer in de supermarkt kan kopen betekent niet dat het goedkoop is. Door het feit dat je het enkel in kleinverpakkingen kan kopen. Zou je het omrekenen naar 10 kilo, dan is het iets duurder dan een zak van een merk als Royal Canin.

Enkel Doppie heeft niet mogen proeven, gezien zijn omvang is dit voer voor hem niet geschikt. Maar de rest van het testteam was erg enthousiast over de smaak en op Yasur na werd het voer ook prima verdragen.

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie, Tommie en Marie-Angelique). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’.
Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

Hill’s Oral Care

Posted on december 27th, 2008 by kattenvoeders

Hill's Oral CareBij een bestelling kattenvoer kreeg ik een gratis zakje van 250 gram Hill’s Oral Care. Een voeding voor volwassen katten voor het behoud van een gezonde mond, bijvoorbeeld ter voorkoming van tandplaque en -verkleuring, tandsteen en slechte adem.

Wij voeren hier eigenlijk al jaren geen Hill’s droge brokjes meer, dus was ik wel benieuwd hoe dit merk hier zou bevallen.

De verpakking
Folie verpakking, hersluitbaar met de al verschillende keren besproken druksluiting. Verkrijgbaar in 250 gram, 2 kilo en 5 kilo.

Hill's Oral Care


De prijs
Per 2 kilo rond de 22 euro, per 5 kilo rond de 43 euro.
NB dit is een van de weinige voeders die in Duitsland juist duurder is dan in Nederland.

Ingrediënten (zoals vermeld op de verpakking)
(minstens 43 % kip, minstens 58 % kip en kalkoen samen): Kippen- en kalkoenenmeel,gemalen rijst,gemalen maïs, maïsglutenmeel, cellulose, dierlijk vet, plantaardige olie, eiwithydrolysaat, kaliumchloride, calciumsulfaat, dicalciumfosfaat, zout, cholinechloride, vitamine E supplement, DLmethionine, taurine, vitamine C supplement, ijzersulfaat, zinkoxide, niacine, gemengde tocoferolen, thiamine, vitamine A supplement, kopersulfaat, bètacaroteen supplement, citroenzuur, calciumpantothenaat, riboflavine, mangaanoxide, pyridoxinehydrochloride, rozemarijnextract, foliumzuur, vitamine D3 supplement, calciumjodaat, natriumseleniet, biotine, vitamine B12.

Gemiddelde analyse (zoals vermeld op de verpakking)

analyse Hill's Oral Care

De substantie
De brokken zijn gelijk van formaat en vorm, en zijn licht van kleur. Ze zijn van een groot formaat.


Hill's Oral Care
De geur
Niet echt een geur waar ik iets opvallends van kan zeggen.


De smaak
Het testteam is laaiend enthousiast. De 250 gram was binnen 10 minuten op en alle katten aten het graag.


De spijsvertering

De brokken vielen alle katten prima op de maag en op de darmen.

Producent
Hill’s.


Conclusie van het ‘testteam’

Deze grote brokken waren een groot succes bij ons testteam. Ze smaakten blijkbaar heerlijk en je kan ze door de grootte ook leuk als snoepje over de grond rollen, zodat er achter aan gesjeesd wordt.

Animonda
staat bij ons op de eerste plaats, door de verhouding prijs-kwaliteit- smaak-verdraagzaamheid. Hill’s Oral Care staat duidelijk op de tweede plaats (gevolgd door Sanabelle). Wellicht scoort het hoger op kwaliteit, smaak en verdraagzaamheid, de prijs was wel even iets waarvan we moesten slikken, met name bij ons in Duitsland.
Geen Oral Care voor testteam 1 dus na deze ene test. Maar voor wie geen 7 katten heeft, of een groot budget voor de katten beschikbaar heeft: dit is een echte aanrader!
Of het doet wat het belooft, daar kunnen we natuurlijk niets over zeggen.

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie, Tommie en Marie-Angelique). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

Animonda Vom Feinsten droge brokjes

Posted on oktober 18th, 2008 by kattenvoeders

AnimondaGelokt door de blikken Animonda Carny die ik op een later moment nog zal bespreken, kwam ik terecht op de homepage van Animonda. Mijn oog viel gelijk op het onderstaande:

Zuechterportal

Als rasechte Hollander (dat gaat niet weg ook al woon je in Duitsland), rees in mijn hoofd gelijk de vraag of er misschien gratis kittenpakketten bij Animonda te verkrijgen zijn. Sinds we in Duitsland wonen, is er namelijk een heel scala aan pakketten waar we als fokker geen gebruik meer van kunnen maken. Geen kittenpakketten voor zover ik kan beoordelen, wel de mogelijkheid om je als fokker te registreren (mits woonachtig in Duitsland), zodat je gebruik kan maken van aanbiedingen Animonda nu, en later in de nog te openen webwinkel.

Aanbiedingen lijkt mij altijd wel wat, dus gaf ik mij op. Enige tijd later ging de bel: de postbode met een enorme doos. Mijn man werd alweer pissig dat ik wéér kattenvoer besteld had terwijl we nog in overvloed in huis hadden. Maar ik had écht niets besteld. Doos opengemaakt en kijk eens wat voor een lekkers daar allemaal uit kwam! Een enorm proefpakket met diverse soorten droogvoer, zakjes, kuipjes en blikken. Alles van levensmiddelkwaliteit.

We zullen op deze weblog het pakket per een aantal producten tegelijk gaan bespreken.

Vandaag bijten we de spits af met drie soorten Animonda droogvoer: Vom Feinsten Deluxe Adult, Grandis en Kitten. Verkrijgbaar bij de betere dierenspeciaalzaak en een aantal internetwinkels.

De verpakking
Folie verpakking, hersluitbaar met de al verschillende keren besproken druksluiting. Verkrijgbaar in 250 gram, 1,75 kilo en 10 kilo.


De prijs
Per 1750 gram variërend tussen de 13 en 14 euro.

Ingrediënten (zoals vermeld op de verpakking)
Vom Feinsten Grandis: vleesmeel van gevogelte, rijst, maïs, vet van gevogelte, stukjes bieten, maïsgluten, visolie, gevogeltelever, gist, gehydrolyseerde eiwitten van gevogelte, mineralen, ei, Fructooligosaccharide (FOS), linolzuren, mannaan-oligosaccharide, L-Carnitine, mosselextracten, Yucca schidigera.

Vom Feinsten Adult: vleesmeel van gevogelte, rijst, maïs, vet van gevogelte, maïsgluten, gevogeltelever, visolie, Kaantjesbloem, gehydrolyseerde eiwitten van gevogelte, stukjes bieten gist, ei (gedroogd), mineralen, havervezel, Fructooligosaccharide (FOS), L-Carnitine, Yucca schidigera.

Vom Feinsten Kitten: vleesmeel van gevogelte, rijst, maïs, vet van gevogelte, maïsgluten, gevogeltelever, visolie, Kaantjesbloem, gehydrolyseerde eiwitten van gevogelte, stukjes bieten, gist, ei (gedroogd), mineralen, havervezel, Fructooligosaccharide (FOS), L-Carnitine, Yucca schidigera.

Gemiddelde analyse (zoals vermeld op de verpakking)

Grandis Adult Kitten
Ruw eiwit 30.0 % 30.0 % 34.0 %
Ruw vet 19.0 % 18.0 % 21.0 %
Ruwe celstof 3.0 % 2.1 % 2.1 %
Ruwe as 5.5 % 6.0 % 6.0 %
Vocht 8.0 % 8.0 % 8.0 %
Vitamine A 20000.0 IU/kg 15000.0 IU/kg 15000.0 IU/kg
Vitamine E (Tocopherole) 200.0 mg/kg 200.0 mg/kg 175.0 mg/kg
Fosfor 0.7 % 0.7 % 0.8 %
Magnesium 0.08 % 0.08 % 0.08 %
Calcium 0.95 % 0.9 % 0.9 %
Vitamine D 3 1500.0 mg/kg 1500.0 mg/kg 1500.0 mg/kg


Animonda Adult, Grandis, Kitten

De substantie
Alle brokken zijn zeer donkerbruin gekleurd. De Grandis brokjes zijn wat groter van maat (twee rondjes aan elkaar) en worden aanbevolen voor de grotere kat, zoals Maine Coons en Noorse boskatten. De Adult brokjes zijn driehoekige brokjes van gemiddelde grootte. De Kitten zijn van eenzelfde formaat als de Royal Canin Babycat en daarmee ook voor de allerjongste kittens heel geschikt.

Als je niet kan wachten tot de ander is uitgegeten, dan zit er niets anders op dan het schoteltje met je poot naar je toe te trekken


De geur

De geur is niet echt heel erg lekker. Ik ben snipverkouden op het moment en kan niet precies aangeven waar het naar ruikt, maar gelukkig ruik je het enkel aan je handen als je er aan hebt gezeten.


De smaak
Het testteam is zeer enthousiast, over alle drie de smaken. Iets dat voor onze dikke Doppie eigenlijk niet zo heel erg goed is, hij eet door tot hij er bij neervalt.


De spijsvertering

De brokken vielen alle katten prima op de maag. Omdat Doppie zich helemaal ongans eet, moest hij de eerste dagen kwa darmen wat wennen en was zijn ontlasting niet helemaal zo vast als je graag zou willen zien.

Producent
Animonda is een dochter van het Duitse concern Heristo (Stockmeyer)AG.


Conclusie van het ‘testteam’

Een niet onaantrekkelijk geprijsd kattenvoer, dat hier door onze testers bijzonder graag werd gegeten. Over de maat van de kittenbrokjes zijn we zeer enthousiast, omdat de meeste kittenbrokken om kittens mee af te spenen in onze ogen gewoonweg te groot zijn.
Enkel Royal Canin babycat was daarvoor in onze ogen geschikt, maar daarbij is voor ons vanaf nu een tweede mogelijkheid gekomen: Animonda Vom Feinsten Kitten.

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie, Tommie en Marie-Angelique). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

NutriStar Senior

Posted on augustus 16th, 2008 by kattenvoeders

NutriStar Senior van de AldiIn de eerste aflevering van de serie ‘de Feline Smaakpolitie’ uit 2006 werd één van de vele supermarktvoeren onder de loep genomen: NutriStar Adult. Verkrijgbaar bij supermarktdiscount Aldi.

Inmiddels is de verpakking vernieuwd, en besloten we om ook eens de Senior variant van dit voer te kopen.

De verpakking
Het gaat om een hersluitbare folie verpakking van 750 gram.
De verpakking is voorzien van een uitgebreide beschrijving, ingrediëntenlijst, productanalyse en aanbevolen dagelijkse hoeveelheden.

De prijs
Dit voer kostte ons nog steeds € 1,79 evenals de Adult variant. Ondanks de gestegen graanprijzen is de prijs van de NutriStar al jaren hetzelfde gebleven is en blijft daarmee een zeer schappelijk geprijsd kattenvoer.

Ingrediënten (zoals vermeld op de verpakking)
Granen (o.a. mais en tarwe), vlees en dierlijke bijproducten (o.a. van kip, rund, varken, enkel van voor menselijke consumptie goed bevonden slachtdieren), olieën en vetten, vis en visbijproducten (bevatten omega-3 vetzuren), plantaardige bijproducten (o.a. bietenpulp voor het bevorderen van de spijsvertering), ei en eiproducten (gehele eieren), gist (gedroogde biergist), mineralen.

Brokjes Nutristar Senior van de Aldi

De substantie
Licht gekleurde kleine ronde afgeplatte brokjes.

De geur
Persoonlijk vind ik de geur wel dominant; een beetje een gefermenteerde lucht. Maar dat zorgde er juist wel voor dat alle katten snel aan kwamen rennen toen ik het voer op een schoteltje had gedaan om te kunnen fotograferen.

Scar en Doppie verdringen zich bij het bakje NutriStar SeniorDe smaak
Deze smaak bevalt ons testteam nóg beter dan de Adult variant. Ze vallen er werkelijk op aan en eten door tot het op is.

De spijsvertering
Hiervoor geldt hetzelfde als de Adult: de ontlasting heeft iets meer geur dan wanneer ik alleen Royal Canin en Carocat voer. Ook is er per dag iets meer ontlasting in totaal. Daar staat tegenover dat de katten die hier een reputatie van gevoelige darmen hebben het voer prima verdragen.


Gemiddelde analyse (zoals vermeld op de verpakking)

ruw eiwit 30,00%
ruw vet 12,50%
ruwe as 6,50%
ruwe celstof 2,50%
omzetbare energie 15,90 MJ/kg
vocht 10,00%
calcium 0,90%
fosfor 0,70%
magnesium 0,08%
natrium 0,35%
kalium 0,40%
toegevoegd per kg product:
vitamine A 17.000 IE
vitamine D3 1.500 IE
vitamine E (α-tcopherolacetaat) 250 mg
taurine 1.300 mg
koper (als kopersulfaat) 10 mg


Klik hier
voor de ingrediëntenlijst en de volledige productanalyse die per e-mail werd verstrekt door de fabrikant na verzoek om informatie.

Producent:
Saturn Petfood GmbH Bremen


"MIJN voer!!"Conclusie van het ‘testteam’

Zeer voordelig geprijsd compleetvoer dat bovendien lekker smaakt en door maag en darmen goed verdragen wordt. Zo lekker zelfs, dat er een schermutseling over ontstond toen ik het voor het eerst aanbood.

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie en Marie-Angelique). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

Cat Lovers Gold

Posted on juni 18th, 2008 by kattenvoeders

Cat Lovers Gold

 

Door een ‘kattencollega’ werd ik gewezen op Cat Lovers Gold. Een voeding die geen tarwe, mais, soja of bietenpulp bevat, enkel bruine rijst. Care for Pets bezorgde ons belangeloos een proefverpakking die wij uit konden testen.

 

Proefzakje Cat Lovers GoldDe verpakking
Aangezien wij een proefzakje hebben getest, kunnen we (nu nog) niets zeggen over de verpakking waarin deze kattenvoeding komt.
Verkrijgbaar per 1800 gram en 5 kilo.


De prijs
Per 1800 gram € 10,75 en per 5 kilo € 22,95. Bij afname van meerdere zakken tegelijk geldt een korting (informatie op aanvraag bij de leverancier, of via de producent: focusline@hetnet.nl).

 

Ingrediënten (zoals vermeld op de verpakking)
Kippenvleesmeel, bruine rijst, kippenvet (op natuurlijke wijze geconserveerd met tocopherol, ascorbinezuur en rozemarijn), vismeel, gedroogde hele eieren, kippenlevermeel, gedroogde biergist, zout, knoflook, lecitine, rozemarijn.

 

Gemiddelde analyse

   
Ruw eiwit 30,0%
Ruw vet 15,0%
Ruwe celstof 3%
Ruwe as 6%
Calcium 1,2%
Fosfor 1%

 

 

Magnesium 0,095%
   
Vitamine A 28.500 IE/kg
Vitamine D 2.400 IE/kg
Vitamine E 200 mg/kg
Koper 30 mg/kg
Taurine 0,15%
 

 

Brokjes Cat Lovers GoldDe substantie
Kleine stervormige droog ogende brokjes.


De geur
De brokjes ruiken vaag naar kip.


De smaak
Alle katten verdrongen zich om het schoteltje leeg te kunnen eten. Dit is blijkbaar een zeer smakelijk brokje. De vorm is ook toegankelijk; hier houden de meeste katten meer van een bros knabbelbrokje dan een massieve grote brok waarvoor moeite gedaan moet worden om in stukken te bijten.

dat is een lekker brokje!
De spijsvertering
De hoeveelheid die geproefd is, is te weinig om daar iets over te zeggen.

 

Producent
The Focusline.

 

 

 

Conclusie van het ‘testteam’
Tot nog toe hebben we weinig voeders kunnen testen waar geen tarwe of bietenpulp in verwerkt was. Vet-Concept was er eentje van, en nu is er dus een tweede bij gekomen: Cat Lovers Gold. Onze ervaringen zijn zeer positief, dit merk staat op de nominatie bij ons om in grotere verpakking te worden getest. We hebben alvast een goede testpersoon: Doppie, waarvan het lijkt dat hij en glutenallergie heeft als het gaat om tarwe, bietenpulp of rijst. (Welke bron het precies is, is nog niet duidelijk maar zou wellicht met een voer als Cat Lovers Gold aangetoond kunnen worden aangezien dit voer bruine rijst bevat). 
 

 

Care for PetsMet dank aan Diana Pilmeijer van Care for Pets die ondanks dat we in Duitsland wonen bereid was om dit voer kosteloos door ons te laten testen.

 

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie, Tommie en Marie-Angelique). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

AH Excellent Indoor

Posted on juni 8th, 2008 by kattenvoeders

AH Excellent IndoorNaast de standaard brokken, geven we onze katten regelmatig in een klein schaaltje een ander merk broekjes, bij wijze van ‘snoep’. Eén van die merken brokjes die hier als snoepvoer tussendoor wordt gegeven, is AH Excellent Indoor. Dit voer is een huismerk en daarmee enkel verkrijgbaar bij Albert Hein.

 

De verpakking
Folie verpakking, hersluitbaar op een wijze die ik zelfs zonder problemen voor elkaar krijg: namelijk door middel van een plakbandje waarmee je de zak nadat je de bovenrand een paar keer hebt omgevouwen dicht kan plakken. Na enkele keren open en dicht te hebben gedaan neemt de kleefkracht alleen wel af, met als gevolg dat deze verpakking net als die met de ‘ritssluitingen’ na verloop van tijd open blijft staan.
sluiting van de AH Excellent Indoor verpakkingVerkrijgbaar per 500 gram en 1 kilo.


De prijs
Per 500 gram € 2,00 en per kilo € 3,50.

 

Ingrediënten (zoals vermeld op de verpakking)
Granen (min. 14% rijst), vlees en dierlijke bijproducten (min. 15% kalkoen/kip), vis en visbijproducten, oliën en vetten, plantaardige eiwitextracten, ei en eiproducten, plantaardige bijproducten, mineralen, gist. Met in de EG toegestane antioxidant.

 

Gemiddelde analyse (zoals vermeld op de verpakking)

   
Ruw eiwit 32,0%
Ruw vet 12,0%
Ruwe celstof 3,5%
Ruwe as 7,0%
Calcium 1,3%
Fosfor 1,1%

 

 

Magnesium 0,1%
   
Vitamine A 20.000 IE/kg
Vitamine D3 2.000 IE/kg
Vitamine E 150 mg/kg
Koper 12 mg/kg
Taurine 1.400 mg

met antioxidant (EG goedgekeurd)

 

Brokjes AH Excellent IndoorDe substantie
Donkergekleurde driehoekige brokken van klein formaat.


De geur
De brokjes ruiken niet erg sterk.


De smaak
Ze lusten deze brokjes wel, maar een paar hapjes en dan is het ook wel weer goed. Enkel Tommie is er echt verzot op.

Doppie en Tommie proeven AH Excellent Indoor
De spijsvertering
Aangezien dit voer enkel in het ‘snoepbakje’ wordt verstrekt, kan er niet echt wat worden gezegd over de spijsvertering.

 

Producent
Excellent Indoor wordt geproduceerd voor Albert Hein. De producent is bij ons niet bekend.

 

Conclusie van het ‘testteam’
Een voer dat bij ons testteam matig populair is als snoepvoer en daarom ook niet in grotere hoeveelheden dan af en toe een zakje van 500 gram aangeschaft zal worden. Maar gezien het enthousiasme van Tommie over dit voer, kan ik me voorstellen dat andere katten net zo verslingerd aan deze brokken kunnen raken als hij!

 

 

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie, Tommie en Marie-Angelique). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

Royal Canin Exigent, Indoor en Fit

Posted on juni 1st, 2008 by kattenvoeders

Royal Canin Exigent 35/30Vandaag een droogvoer dat al sinds jaren bij ons onderdeel van het standaard assortiment uitmaakt: Royal Canin Exigent 35/30.

Het is voer speciaal voor kieskeurige katten, dus dat past wel bij onze verwende drollen. Hoewel Royal Canin eigenlijk vooral het merk van Doppie is, eet de rest van het testteam ook graag van deze variant mee. Vandaar dat ik het niet puur geef (want dan eten ze zich echt helemaal rond), maar gemixt met bv Royal Canin Indoor en/of Royal Canin Fit.

We zullen deze twee varianten tevens meenemen in de bespreking.

 

De verpakking
Folie verpakking, de kleinere hoeveelheden zijn hersluitbaar met de al verschillende keren besproken druksluiting.
Verkrijgbaar in 400g, 2kg, 4kg en 10kg.


De prijs
Royal Canin Exigent: Adviesprijs per 2 kilo € 20,56.
Royal Canin Indoor: Adviesprijs per 2 kilo € 18,50.
Royal Canin Fit: Adviesprijs per 2 kilo € 20,50.

Uiteraard zijn deze voedingen in de handel tegen lagere prijzen verkrijgbaar.

 

Ingrediënten (zoals vermeld op de verpakking)
Brok Royal Canin Exigent 35/30Royal Canin Exigent: maïsgluten, gedhydrateerd gevogeltevlees, maïs, rijst, dierlijke vetten, dierlijke eiwitten (gehydrolyseerd), plantaardige vezels, mineralen, isolaat van plantaardige eiwitten (L.I.P. eiwitten), gist, bietenpulp, plantaardige oliën (sojaolie, bernagieolie), natriumfosfaat, Fructo-Oligo-Sachariden (FOS), eipoeder, DL-methionine, L-lysine,
extracten van paprika, extracten uit groene thee en druiven (bron van
polyfenolen
), taurine.

Brok Royal Canin Indoor 27Royal Canin Indoor: maïs, gedhydrateerd gevogeltevlees, rijst, isolaat van plantaardige eiwitten (L.I.P. eiwitten), tarwe, dierlijke vetten, plantaardige vezels, dierlijke eiwitten (gehydrolyseerd), mineralen, bietenpulp, sojaolie, Fructo-Oligo-Sachariden (FOS), gist, natriumfosfaat, visolie, L-lysine,
DL-methionine, taurine, extracten uit groene thee en druiven (bron van
polyfenolen
), L-carnitine.

Brok Royal Canin Fit 32Royal Canin Fit: gedhydrateerd gevogeltevlees, maïs, maïsgluten, rijst, dierlijke vetten, plantaardige vezels, dierlijke eiwitten (gehydrolyseerd), isolaat van plantaardige eiwitten (L.I.P. eiwitten), bietenpulp, gist, mineralen, sojaolie, natriumfosfaat, visolie, eipoeder, DL-methionine, hydrolysaat van gist (bron van MOS), L-lysine, taurine, Tagetes (Afrikaantje) extract (rijk aan luteïne).

 

 

Gemiddelde analyse (zoals vermeld op de verpakking)

  Royal Canin Exigent 35/30 Royal Canin Indoor 27 Royal Canin Fit 32
Ruw eiwit 33,0% 32,0% 27,0%
Ruw vet 16,0% 15,0% 13,0%
Ruwe celstof 3,5% 4,0% 4,2%
Ruwe as 6,6% 6,7% 6,9%

 

 

   
Vitamine A 24.000 IE/kg 16.000 IE/kg 17.000 IE/kg
Vitamine D3 1.100 IE/kg 1.000 IE/kg 721 IE/kg
Vitamine E 600 mg/kg 500 mg/kg 500 mg/kg
Koper 24 mg/kg 21 mg/kg 22 mg/kg

met conserveermiddel: kaliumsorbaat en antioxidanten: propylgallaat, BHA


Brok Royal Canin Exigent 35/30De substantie
Royal Canin Exigent: brokjes van twee verschillende vormen (dit is mede de clou achter het aantrekkelijk maken van dit voer) en kleuren van gemiddeld formaat.
Royal Canin Indoor: Driehoekige brokken van groter dan gemiddeld formaat, lichter van kleur dan de andere twee varianten.
Royal Canin Fit: Ronde brokken met een gaatje in het midden van groter dan gemiddeld formaat .


De geur
De brokjes ruiken niet erg sterk.


De smaak
Het testteam is erg enthousiast over de variant Exigent, alle zeven katten eten van deze smaak. De varianten Indoor en Fit worden enkel door Doppie gewaardeerd.


De spijsvertering
Enkel de variant Exigent is door het gehele testteam uitgebreid uitgetest. Dit voer wordt prima verdragen op maag en darmen; bij Doppie is de verdragelijkheid op de darmen redelijk. Dit geldt in zijn geval ook voor de
variant Indoor; de variant Fit wordt door hem goed verdragen. Hij wordt er alleen erg dik van, aangezien hij graag eet sinds zijn castratie!!

 

Producent
Kijk op de website van Royal Canin voor meer informatie voor alle door hen geboden producten (en dit zijn er zeer veel, inclusief dieetvoeders).

 

Conclusie van het ‘testteam’
Royal Canin is, niet echt een populair merk kwa smaak onder onze katten. Omdat het Doppie zijn favoriete merk is (ongeacht de variant), hebben we het toch altijd in huis sinds zijn geboorte. Als kitten was hij al verzot op de Babycat en later de Kitten. We kunnen wel ‘royaal’ toegeven: Royal Canin Exigent is werkelijk een variant waar zelfs de meest kieskeurige katten genieten.
Aangezien wij de prijs van Royal Canin een beetje als leidraad hebben genomen om de rest van de voeders tegen af te zetten, noemen wij dit een gemiddelde prijs (maar door de ervaring van de besproken voeders merken we dat de prijs eerder boven gemiddeld ligt vergeleken bij een heel scala premiumvoeders).

 

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie, Tommie en Marie-Angelique). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

 

 

 

Purina One

Posted on mei 26th, 2008 by kattenvoeders

One Adult kip met rijstDe afgelopen dagen is er even niet getest. Dit had niet te maken met het feit dat de katten geen lekkere nieuwe hapjes hebben geproefd, maar meer met het feit dat ik ziek ben,
waardoor het niet kwam van het op de foto en de weblog vastleggen van de ervaringen.

Wel kunnen we wat zeggen over die zak Purina One die al een tijdje aangebroken in de bijkeuken staat. Een aantal weken terug was er bij een Duitse supermarktdiscount een leuke aanbieding Purina One, 800 gram. Normaal gesproken koop ik dit merk niet, gezien eerdere ervaringen als het gaat om hoe het op de darmen verdragen wordt. Maar nu was het wel heel goedkoop, en daarbij alweer een tijdje geleden dat ik die ervaring had gehad, dus ging er toch een zak Adult kip en rijst in het supermarktwagentje. Voor de streepjescodes om voor dat mooie kussen te gaan sparen hoefde ik het niet te doen, aangezien het om een Duitse verpakking ging en deze spaaracties bij Purina One enkel in Nederland gelden.

De verpakking
Folie verpakking, hersluitbaar met de al verschillende keren besproken druksluiting. Verkrijgbaar in 300 en 800 gram.

 
De prijs
Per 800 gram € 4,56 bij de supermarkt die op de kleintjes past.

Purina One Adult kip en rijstIngrediënten (zoals vermeld op de verpakking)
Kip (minstens 16%), rijst (14%), gedehydrateerde gevogelteproteïnen, maisglutenmeel, mais, tarwe, dierlijk vet (gestabiliseerd met tocopherolen, tarweglutenmeel, leverautolysaat, gist, visolie, kaliumchloride, calciumcarbonaat, cholinechloride, mineralen, DL-methionine, L-lysine.

Gemiddelde analyse (zoals vermeld op de verpakking)

Ruw eiwit 34,0%
Ruw vet 14,0%
Ruwe celstof 1,5%
Ruwe as 6,5%
Calcium 1,1%
Fosfor 1,0%
Vitamine A 20.000 IE/kg
Vitamine D3 1.500 IE/kg
Vitamine E 540 mg/kg
Vitamine C 70 mg/kg
Koper 10 mg/kg
Zink 180 mg/kg
Seleen 0,15 mg/kg
Taurine 1400 mg

met conserveringsstoffen (EG goedgekeurd)

Purina One Adult kip en rijstDe substantie
Lichtgekleurde driehoekige brokken van gemiddeld formaat.


De geur
De brokjes ruiken niet erg sterk, rijstgeur heeft de overhand.


De smaak
Het testteam is laaiend enthousiast, alle zeven katten vallen op dit voer aan.


De spijsvertering
Helaas heeft dit voer op de darmen van verschillende leden van het testteam een slechte reactie, met diarree als gevolg. Om deze reden staat het ook nog steeds in de berging, ik geef enkel nog maar een paar brokjes per kat bij wijze van snoepje. Wat de reden voor deze onverdraaglijkheid is kan ik niet helemaal
herleiden, wellicht dat er diverse glutenbronnen zijn verwerkt?

Producent
One wordt geproduceerd door Purina. Kijk op de website voor meer informatie:
www.purina-one.nl.

Conclusie van het ‘testteam’
Een voer dat razendpopulair is kwa smaak. Het is voer van een gemiddelde prijsklasse. Onze katten verdragen het niet goed op de darmen, maar ik weet dat er heel populaties zijn die niet aan dit euvel lijden. Kortom: een heerlijk voer, maar dat niet meer bij ons zal worden aangeschaft.
  

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie, Tommie en Marie-Angelique). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

Copyright © 2009 Alles over Kattenvoeders. Theme by THAT Agency powered by WordPress.