Alles over Kattenvoeders

Dibo Menu

Posted on mei 27th, 2008 by kattenvoeders

Dibo MenüVandaag bespreken we de blikken Dibo Menu waarmee Bosch Tiernahrung ons onlangs verblijdde (zie ook Sanabelle Adult, Elegance, Kitten en Sensitive). 
Wij testten een tijdje terug Dibo MENÜ Lamm (per ongeluk twee keer) en Dibo MENÜ Lachs (zalm). Dit blikvoer bevat geen geur- en kleurstoffen en geen conserveringsmiddelen. Er wordt geen meel van botten in verwerkt.

 

 

 

 

 

De verpakking
Dibo MENÜ LammBlikken van 185 gram die zonder blikopener zijn te openen.
De ingrediënten staan duidelijk in het Duits op de verpakking vermeld.

 

De prijs
€ 1,29 per blik. Voor de verkrijgbaarheid kan je mailen naar Anton Bosch (gewoon in het Nederlands): bosch543@zonnet.nl 
Hij kan je vertellen waar dit merk in jouw buurt verkrijgbaar is.

 

Ingrediënten (zoals vermeld op de verpakking)
Vlees en dierlijke bijproducten, vis en visbijproducten (Menu Zalm: minimaal 25% zalm; Menu Lam: minimaal 65% lam), granen (minimaal 2% bruine rijst), mineralen en taurine.

 

 

Dibo MENÜ LammLam

Gemiddelde analyse

Dibo menu lam  
Ruw eiwit 11,5%
Ruw vet 6,0%
Ruwe celstof 0,3%
Vocht 79,0%
Ruwe as 1,8%

 

 

Toegevoegde stoffen
per kilo (geldt voor beide smaken’:
 
Vitamine A 2000 IE
Vitamine D3 200 IE
Vitamine E 18 mg
Taurine 1000 mg
   
Dibo menu zalm  
Ruw eiwit 10,5%
Ruw vet 5,0%
Ruwe celstof 0,3%
Vocht 79,0%
Ruwe as 2,1%

Dibo MENÜ Lachs

 

Zalm

 

 

 

 

 

 

 

De substantie
Grove paté met zichtbare rijstkorrels er doorheen. De smaak zalm is lichter van kleur dan de smaak lam.

gemiddeld populair bij ons testteam

De smaak
In de veronderstelling dat ik de eerste keer de smaak rundvlees had getest, heb ik twee keer achtereen de smaak lam aangeboden. De eerste keer kon dit natvoer onze verwende trollen niet bekoren. Enkel Mijntje en Scar namen wat, met de rest konden we de hond en de kippen verblijden.
De tweede keer echter oogde deze grove paté aanzienlijk meer succes, met name vanwege het feit dat Tommie langdurig heeft gesmikkeld. Tommie staat als zeer kieskeurig bekend en is vooral liefhebber van puur vlees.
Maar nog steeds keerden vier van de zeven hun kont naar het bord toe. Ook bij het bord met de smaak zalm zaten dezelfde drie katten heerlijk te smullen, na een tijdje schoof een vierde aan.
Bij dit natvoer wordt het niet gewaardeerd als ik er heet water doorheen meng.

 

De geur
Geen noemenswaardige geur in mijn optiek; echter bij de tweede keer dat ik de smaak Lam aanbood, sprong Yasur (ongeoorloofd) op het aanrecht om alvast uit het blikje te gaan eten terwijl ik foto’s van de substantie stond te nemen. Na het mengen met heet water rook het echt lekker (vond ik zelf).


De kipjes vonden het heerlijk, hier Claartje (rechts) die helaas deze week overleden isDe spijsvertering

De katten die meer van dit natvoer hebben gegeten konden dit voer in alle opzichten goed verdragen.

 

Producent
Bosch Tiernahrung. Kijk voor meer informatie over de Dibo producten op www.dibo.de

 

Conclusie van het ‘testteam’
Slechts een beperkt deel van ons testteam kon dit natvoer waarderen, ondanks de toch wel hoge verwachtingen van het vrouwtje gezien de positieve ervaring met 1 van de droogvoeders van Bosch Tiernahrung die we hebben gehad.
De smaken bevatten naast de dierlijke hoofdeiwitbron (65% in het geval van de smaak lam en 25% in het geval van de smaak zalm) tevens andere dierlijke eiwitbronnen. Het percentage rijst is hoger dan bij de meeste geteste natvoeders op deze weblog. Wellicht is dit de oorzaak van het feit dat dit natvoer niet super populair is bij onze katten, want bv de Vet-Concept Kalkoen waar net zoveel rijst in is verwerkt wordt hier ook afgewezen.

De kippen hebben ook mee mogen genieten van dit lekkere voer, rechts op de foto zie je Claartje die helaas vorige week overleden is.

 

 

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie, Tommie en Marie-Angelique). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

Gourmet Perle Mini Filets

Posted on mei 23rd, 2008 by kattenvoeders

Gourmet Perle ZalmEén van de natvoeders die we hier zo af en toe in huis hebben, zijn de pouches van Gourmet Perle Mini Filets. We kopen het dan in een zogenaamde Multipack van 4 pouches tegelijk. Er is keuze tussen de packs: er is een variant met vissmaken en een variant met vleessmaken.
Dat wil niet zeggen dat de visvariant enkel pouches met vissmaak bevat; daarvan zijn twee van de vier zakjes met vis (zalm en tonijn).

Wij kozen wel voor één van de vissmaken, namelijk de zalm.

 

 

De verpakking
Pouches van 85 gram die zonder schaar zijn te openen.
De ingrediënten staan niet op de pouches vermeld. Omdat ik alweer te voortvarend te werk ben gegaan, was de folieverpakking die om de pouches zat al in de gele zak door de vuilnismannen opgepikt. Op een later moment voeg ik hier nog in of op die verpakking de inhoud wel op stond vermeld.

Het openen van een zakje van Gourmet Perle levert bij ons vaak irritatie opDe manier waarop je deze verpakking opent, is een universele die bij de pouches van de meeste merken wordt gehanteerd. Echter bij het materiaal dat voor de Gourmet Perle zakjes wordt gebruikt, ben ik steeds in gevecht om het zakje goed open te krijgen. Dit geldt overigens ook voor de Felix pouches, die ik op een later moment zal bespreken. Bij al dit soort zakjes lukt het me me niet om het hele stripje er in 1 keer vanaf te scheuren. Dan blijft het aan de kant waar ik niet begon te scheuren nog vastzitten. Bij paté is dat niet zo erg, dan laat ik het
voor wat het is. Maar in het geval van stukjes in saus sleur ik dan met dat stripje door de saus en maak er een puinhoop van op het aanrecht. Vanaf de andere kant terugscheuren zodat het dan toch helemaal los los komt kan bij een aantal merken, maar bij deze verpakking lukt me dat steeds niet. Dit kan ook aan mij liggen: het is me ook nog steeds niet gelukt om de pakken gemalen koffie zonder schaar te openen.

 

De prijs
Ongeveer tussen de € 0,75 (Albert Hein) en € 0,84 (Pets Passion) per zakje, indien per vier gekocht. De losse zakjes bij de supermarkt zijn aanzienlijk hoger geprijsd.

 

Ingrediënten (zoals vermeld op de verpakking)
Deze informatie volgt, indien dit op de folieverpakking staat die de vier pouches bundelde.

 

Gourmet Perle Zalm

Gemiddelde analyse
Zie hierboven.

 

 

dat smaakte goed!De substantie
Tot ‘filetjes’ geperste substantie in een royale hoeveelheid gebonden jus.

 

De smaak
Een groot succes, vijf van de zeven vielen er op aan. Sauterne trok zich onder het geweld van de rest terug en Mijntje koos zoals gewoonlijk voor de gekookte koolvis.

 

De geur
Behoorlijk dominant, echt een kattenvoerlucht.

 
De spijsvertering

We hebben deze pouches al langer, ze vormden voor de spijsvertering nooit een probleem.

 

Producent
Purina. Kijk op de website http://www.gourmetkat.nl/ voor ‘meer’ informatie.

 


Conclusie van het ‘testteam’

Ondanks de ergernissen van het vrouwtje over de verpakkingen zal ze dit natvoer nooit overslaan. Het is simpelweg te lekker. En zo makkelijk verkrijgbaar: gewoon bij de supermarkt om de hoek. Of het een natuurzuivere voeding is? Zolang we de ingrediënten en hun herkomst niet kunnen opnoemen laten we ons daar niet over uit. Maar lekker is het wel hebben we ons laten influisteren. Misschien wel net zo lekker als die frikadel speciaal die het vrouwtje af en toe eet en waarvan ze ook niet weet wat daar in zit?

 

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie, Tommie en Marie-Angelique). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

Vet-Concept Rendier

Posted on mei 20th, 2008 by kattenvoeders

Vet-Concept natvoer voor kattenNa de tegenvaller van twee van de droogvoeders van Vet-Concept, besloten we om het blikvoer te gaan testen. We lieten zes verschillende smaken komen, waarvan we dit keer de smaak ‘rendier’ hebben getest in de grootte van 200 gram. Alle natvoeders van Vet-Concept zijn glutenvrij en bevatten minstens 70% vlees dat overigens van levensmiddelkwaliteit is. De voeding is vrij van conserveringsmiddelen en kleur-, geur- en smaakstoffen.

 

De verpakking
Blikken van 100, 200 of 400 gram die zonder blikopener zijn te openen.
De ingrediënten staan duidelijk in het Engels en Duits op de verpakking vermeld.

 

De prijs
€ 1,45 per blik van 200 gram (€ 1,25 per blik van 100 gram en € 1,85 per blik van 400 gram).

 

Ingrediënten (zoals vermeld op de verpakking)
Vlees en dierlijke bijproducten (uitsluitend rendier), groenten (aardappel, cichorei), mineralen, olieën en vetten (zwarte komijnolie).

Vet-Concept Rendier

Gemiddelde analyse

Ruw eiwit 10,5%
Ruw vet 5,9%
Ruwe celstof 0,5%
Vocht 79,0%
Ruwe as 2,0%

 

 

Toegevoegde stoffen
per kilo:
 
Vitamine A 2000 IE
Vitamine D3 200 IE
Vitamine E 20 mg
Taurine 1000 mg

Energiewaarde: 470 KJ / 100 g

 
Tommie verkiest de met heet water aangelengde variantDe substantie
Vet ogende grove paté met enkele kleine blokjes aardappel.

 

De smaak
Nou, dat was wennen hoor, rendier, DAT hadden ze nog nooit gehad. Er werd in ploegen aangeschoven, want aanvankelijk durfden ze het nog niet zo aan.
Maar nadat iedereen geproefd had, waren ze er niet meer bij weg te slaan.
Sommigen hadden er graag heet water doorheen gemengd, anderen verkozen het puur.
Maar 1 ding viel echt op: de aardappels werden er het eerste uitgepikt en dat was nou net het laatste wat ik had verwacht.

 

De geur
Bij het opentrekken van het blik werd er niet echt geschreeuwd. Zelf vond ik het wel bijzonder smakelijk ruiken, ik vond het merkbaar dat het gaat om voer dat enkel uit voor menselijke consumptie goedgekeurde grondstoffen wordt samengesteld.

 
Vet-Concept RendierDe spijsvertering

De katten hebben meer dan het dubbele gegeten van wat ze normaal aan natvoer krijgen. Ondanks dat lag het lekker op de maag en hadden de darmen geen enkel probleem met de vertering ervan.

 

Producent
Vet-Concept.

 

Conclusie van het ‘testteam’
Na even te moeten wennen aan iets totaal nieuws, waren alle katten totaal om en is het hele blik in één keer leeggegeten, hetgeen over de smaak genoeg zegt. Het is tot dusver het enige blikvoer dat glutenvrij is. Door de keuze van een enkele eiwitbron en koolhydraatbron past het ook prima in een uitsluitingdieet in het geval van voedselallergie.
De 100 gram blikken zijn wel vrij prijzig in verhouding tot de grotere maten.

 

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie, Tommie en Marie-Angelique). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

 

NB Inmiddels hebben we ook de smaken Kalkoen en Konijn en lever geprobeerd. Bij de kalkoen waren hele gekookte rijstkorrels verwerkt, daar zijn ze hier niet zo van gecharmeerd.
Bij de variant Konijn en lever waren we geschokt een heel aantal doperwten aan te treffen, terwijl dit niet tot het lijstje ingrediënten zoals vermeld op de verpakking hoort. Dit doet ons toch ernstig twijfelen aan de betrouwbaarheid van de vermelding op de verpakkingen. [31 mei 2008].

Sheba – deel 1

Posted on mei 19th, 2008 by kattenvoeders

Sheba Kalfshapje in sausZo af en toe geven we onze katten Sheba. Niet regelmatig: ik vind het duur in vergelijking met de puurheid van het product. Maar bij een bekende discountsupermarktketen is dit merk in verpakkingen van 4 kuipjes wat voordeliger aan te schaffen. Dus kocht ik 2 keer 4 kuipjes in verschillende smaken.

De verpakking
Kuipjes met naar keus brokjes in saus of een menu (een soort van paté). Ze zijn naast in losse verpakkingen ook verkrijgbaar in meer voordelige doosjes met vier kuipjes. Hier beelden we een kuipje af die we in ons woonland kochten, maar uiteraard is deze smaak ook in Nederland verkrijgbaar.

ShebaDe prijs
De adviesprijs is € 0,82 per kuipje.

Ingrediënten (zoals vermeld op de verpakking)
Sorry, vergeten op te nemen en de verpakking ligt inmiddels in de afvalemmer.

Gemiddelde analyse
Hiervoor geldt helaas hetzelfde…
 

die grote stukken zijn hier niet echt een succesDe substantie
Brokjes in jus.

De smaak
De jus beviel prima, maar onze katten zijn geen liefhebbers van grote brokjes in hun blikvoer. Zelfs prakken, wat ik uiteindelijk maar deed, leverde nog een bord met flink wat restjes op toen de laatste kat (Yasur) ook was vertrokken. Maar de hond vond het wel lekker!


Beer lust de resten wel.De spijsvertering

Er werd te weinig van gegeten om hieruit conclusies te trekken.

Producent
Mars, die een aparte site voor Sheba heeft ingericht:
http://www.sheba.nl/

Maar verwacht daar geen helder overzicht van de producten. Wel een gelikte site die de nieuwe producten in de blijkbaar gewenste stijl aanprijst.


Conclusie van het ‘testteam’

Toevallig troffen we met deze smaak een minder populaire. Onze katten houden niet van brokjes, maar wel van de saus. Eerder had ik al een andere smaak aangebroken met een soort van schilfertjes in de saus (helaas niet vastgelegd en daarom niet in deze bespreking opgenomen), en die was een supergroot succes.
Hier laten we het niet bij hoor, we voegen binnenkort gewoon een nieuw testverslag toe van een andere smaak. Genoeg keuze! Want dat kan je de verpakkingen van Sheba nageven: in een verpakking van 4 zijn ook 4 verschillende smaken ingesloten.

NB De bespreking van dit kattenvoer is naar aanleiding van enkel de ervaringen van ons testteam (Sauterne, Yasur, Scar, Mijntje, Mug, Doppie, Tommie en Marie-Angelique). Hun oordeel kan sterk afwijken van het oordeel van andere ‘testteams’. Tenslotte: over smaak valt niet te twisten!

Copyright © 2009 Alles over Kattenvoeders. Theme by THAT Agency powered by WordPress.